Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Search
Close this search box.

Il LIVING LAB nel distretto bufalino di Amaseno: il Living Lab SOLSTICE incontra il territorio

📅 18 febbraio 2025 | 📍 Priverno (Frosinone)

Le rete di Living Lab SOLSTICE coinvolge le Università degli Studi di Padova, di Milano, di Bologna, di Pisa, di Viterbo e di Napoli oltre che a numerosi stakeholder, tra cui enti di ricerca, allevatori, aziende private produttrici di beni e servizi per l’allevamento, e altri ancora.

SOLSTICE porta avanti attività che riguardano tutte le principali specie di interesse zootecnico.

L’evento organizzato dal Task 5.3.8 dello Spoke 5 del CN Agritech sarà un’occasione unica per mettere al centro la sostenibilità della produzione di latte di bufala, coinvolgendo stakeholder strategici come allevatori, tecnici, istituzioni e ricercatori.

Una parte qualificante dell’evento “Lo strumento del Living Lab nel distretto bufalino di Amaseno: tecnologie innovative per la sostenibilità della filiera” sarà dedicata al World Café.

Il World Cafè si baserà sull’organizzazione di tavoli di confronto facilitati dove i partecipanti potranno assicurare il proprio contributo sulle tematiche quali le sfide, opportunità e soluzioni sostenibili nella filiera bufalina, con tavoli dedicati agli impatti ambientali, economici e sociali.

In particolare, l’obiettivo sarà quello di mappare gli aspetti chiave che ostacolano o che possono generare opportunità al sistema distrettuale locale delle bufale relativamente alla filiera latte, analizzare le domande di ricerca e la trasferibilità di alcune delle soluzioni presentate.

🎯 Obiettivo: generare soluzioni condivise, trasferibili e concrete per il futuro del settore.

🌱 L’innovazione passa dalla collaborazione. Unisciti a noi per disegnare il futuro sostenibile della filiera!

Può interessarti anche