Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Al via gli incontri dimostrativi e i workshop tecnici del Living Lab – Spoke 6 Agritech

VENERDI 29 NOVEMBRE 2024 | ORE 10.00 – 17.00

Centro Sperimentale di Agrozootecnia Tetto Frati (Carmagnola)

🌍

Lo Spoke 6 “Management models to promote sustainability and resilience of agricultural production system”di Agritech ha avviato gli incontri dimostrativi ed i focus group per la realizzazione del LIVING LAB – AGRICOLTURA SOSTENIBILE E INNOVAZIONE, coordinato dall’Università di Torino.

L’obiettivo del LIVING LAB- AGRICOLTURA SOSTENIBILE E INNOVAZIONE è sviluppare e validare tecnologie abilitanti per un’agricoltura più sostenibile trattando i temi della Circolarità, Bioconversione, Riciclo di biomasse, Cerealicoltura, Efficienza idrica e Natural based solutions per aumentare la resistenza agli stress biotici e abiotici.

Il primo incontro, previsto per il 29 novembre 2024 presso il Centro di Agrozootecnia (Tetto Frati del Dipartimento di Scienze Agrarie, Forestali e Alimentari, a Carmagnola, TO) sarĂ  rivolto ad esperti e operatori del settore.

La partecipazione all’evento è solo su invito, è necessario iscriversi compilando il form dedicato.

In questo percorso, gli esperti di foresight Alberto Robiati, Beppe Castellucci e Francesca Fattorini guideranno la costruzione di una serie di Living Lab, pensati per attrarre una rete ampia e diversificata di stakeholder accademici e non, con l’obiettivo di definire scenari strategici e modelli agronomici e socio culturali atti a favorire lo sviluppo di un’agricoltura di nuova generazione.

Scarica il programma

Può interessarti anche