Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

AI – Agricoltura Intelligente: Internazionalizzazione dei modelli, competenze e capitale umano, tra sfide reali e opportunità digitali

Lo scorso 26 luglio, presso l’auditorium del Campus della sede di Jolanda di Savoia di BF Spa, si è tenuto il convegno dal titolo “AI – Agricoltura Intelligente; Internazionalizzazione dei modelli, competenze e capitale umano, tra sfide reali e opportunità digitali”.

L’iniziativa ha rappresentato l’opportunità per discutere del fondamentale ruolo ricoperto dalla formazione e dalla ricerca scientifica in questo particolare momento storico ricco di sfide e minacce per il settore agricolo, ma anche di grandi innovazioni che possono, se utilizzate adeguatamente, contribuire al miglioramento delle pratiche in campo.

Formazione e ricerca devono contribuire all’importante sfida posta dal cambiamento climatico e, al contempo, incrementare la resa delle produzioni per una sempre maggiore richiesta di materie prime alimentari e migliorare la tutela dell’ambiente naturale di riferimento.

Può interessarti anche